Wokpannen
Voor snel en krokant roerbakken kiest u voor een wok van RVS, gietijzer of staal. Deze materialen zijn bestand tegen hogere temperaturen, waardoor u gerechten in een mum van tijd klaar zijn. Kookt u liever in een wok om Indiaas eten klaar te maken? Dan kunt u dat het beste doen op een klein vuurtje. Een wok met antiaanbaklaag is het beste, die geeft meer vocht af en zorgt ervoor dat u product niet aan de pan blijft plakken. Een gietijzeren wok is altijd geschikt voor inductie, een RVS wok komt ook vaak voor. U kunt dit testen door een magneet op de bodem van de pan te plaatsen; inductiekookplaten werken met magnetische velden, dus als uw wok een magnetische bodem heeft en van stevig materiaal is gemaakt zodat de bodem niet kromtrekt, kun u uw wok gebruiken op een inductiekookplaat. Voor inductie raden we af om een stalen wok te gebruiken; de warmteoverdracht is niet goed genoeg en de pan kan kromtrekken.
Soorten wokpannen
Wokpannen zijn er in alle soorten en maten. Heeft u weinig keukenruimte, kies dan een kleiner formaat wok of een wok die ook als koekenpan gebruikt kan worden. Als u meer ruimte hebt, kunt u een grotere wok kiezen. We raden aan om de wok niet meer dan 2/3 te vullen, anders raakt de wok te vol en wordt hij niet gelijkmatig gaar.
Wokpan kopen
Een wok kopen doet u niet zomaar, maar er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is de kwaliteit van de wok belangrijk, anders kunnen ze snel beschadigd raken. Ook is het belangrijk dat de wok makkelijk schoon te maken is, anders kunnen er bacteriën in blijven zitten.
Als u op zoek bent naar een snel opwarmende wok, dan is een aluminium wok een goede keuze. Ze zijn echter niet geschikt voor inductiekookplaten. Aluminium wokpannen zijn ook gevoeliger voor beschadiging dan andere materialen, dus u moet ze met zorg gebruiken.
De beste wokpannen koop je bij LUX Pannen
LUX pannen is dé specialist op het gebied van kwaliteitspannen en wokpannen. Ons doel is om de moderne keuken te voorzien van fraaie, hoogwaardige pannen die het eten nog beter doen laten smaken. Wij geloven dat goed eten mensen samen kan brengen en een goede pan de eerste schakel daarin is. Of het nu gaat om een prachtige wokpan of een bak en grillplaat je vindt altijd de pan die bij jou past in ons assortiment.
Deliverytime
- Snelle levering
- Gratis verzending vanaf €75
- Niet goed? Geld terug!
Deze Indische wok, staat ook wel bekend als een kadhai of een karahi en is een echte aanrader als u graag authentieke Indische gerechten klaarmaakt.
Deliverytime
Deliverytime
Deliverytime
Overige categorieën in Wokpannen
Wokpannen
Voor snel en krokant roerbakken kiest u voor een wok van RVS, gietijzer of staal. Deze materialen zijn bestand tegen hogere temperaturen, waardoor u gerechten in een mum van tijd klaar zijn. Kookt u liever in een wok om Indiaas eten klaar te maken? Dan kunt u dat het beste doen op een klein vuurtje. Een wok met antiaanbaklaag is het beste, die geeft meer vocht af en zorgt ervoor dat u product niet aan de pan blijft plakken. Een gietijzeren wok is altijd geschikt voor inductie, een RVS wok komt ook vaak voor. U kunt dit testen door een magneet op de bodem van de pan te plaatsen; inductiekookplaten werken met magnetische velden, dus als uw wok een magnetische bodem heeft en van stevig materiaal is gemaakt zodat de bodem niet kromtrekt, kun u uw wok gebruiken op een inductiekookplaat. Voor inductie raden we af om een stalen wok te gebruiken; de warmteoverdracht is niet goed genoeg en de pan kan kromtrekken.
Soorten wokpannen
Wokpannen zijn er in alle soorten en maten. Heeft u weinig keukenruimte, kies dan een kleiner formaat wok of een wok die ook als koekenpan gebruikt kan worden. Als u meer ruimte hebt, kunt u een grotere wok kiezen. We raden aan om de wok niet meer dan 2/3 te vullen, anders raakt de wok te vol en wordt hij niet gelijkmatig gaar.
Wokpan kopen
Een wok kopen doet u niet zomaar, maar er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is de kwaliteit van de wok belangrijk, anders kunnen ze snel beschadigd raken. Ook is het belangrijk dat de wok makkelijk schoon te maken is, anders kunnen er bacteriën in blijven zitten.
Als u op zoek bent naar een snel opwarmende wok, dan is een aluminium wok een goede keuze. Ze zijn echter niet geschikt voor inductiekookplaten. Aluminium wokpannen zijn ook gevoeliger voor beschadiging dan andere materialen, dus u moet ze met zorg gebruiken.
De beste wokpannen koop je bij LUX Pannen
LUX pannen is dé specialist op het gebied van kwaliteitspannen en wokpannen. Ons doel is om de moderne keuken te voorzien van fraaie, hoogwaardige pannen die het eten nog beter doen laten smaken. Wij geloven dat goed eten mensen samen kan brengen en een goede pan de eerste schakel daarin is. Of het nu gaat om een prachtige wokpan of een bak en grillplaat je vindt altijd de pan die bij jou past in ons assortiment.