Braadpannen
Een braadpan is een pan met een lange platte bodem. Braadpannen worden gebruikt voor het sauteren, braden en bakken van voedsel. Braadpannen zijn er in verschillende maten, de meest voorkomende zijn 25 cm of 30 cm in diameter.
Voordelen van braadpannen
Het gebruik van een braadpan heeft veel voordelen. Ten eerste is een koekenpan ideaal voor eenpansgerechten. U kunt ingrediënten eenvoudig in de braadpan leggen en in de oven bakken. Ten tweede zorgen braadpannen voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het voedsel gelijkmatig wordt gekookt. Ten slotte zijn braadpannen gemakkelijk schoon te maken – de meeste zijn vaatwasmachinebestendig.
Koken met een braadpan
Wat kunt u koken in een braadpan? Bijna alles! Braadpannen zijn geweldig voor het sauteren van groenten, het grillen van biefstuk en het grillen van kip. Ze kunnen ook worden gebruikt om eenvoudige eenpansgerechten zoals pasta of lasagne te maken. Als u op zoek bent naar een veelzijdig keukengerei, overweeg dan om een braadpan toe te voegen aan uw keuken arsenaal.
Soorten braadpannen
Braadpannen zijn er in verschillende maten. Als u voor één of twee personen kookt, is een kleine pan (tot 20 cm) voldoende. Kookt u voor een grote groep, dan is een grotere pan (vanaf 30 cm) aan te raden. Braadpannen zijn erg stevig. Ze zijn gemaakt van zwaar staal of aluminium, waardoor ze hitte- en krasbestendig zijn. Ze kunnen zowel op elektrische fornuizen (inductie) als op gasfornuizen gebruikt worden, maar ook in ovens.
Wat zijn de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het koken in braadpannen? Een veelgemaakte fout is het gebruik van te veel olie of boter. Bij het koken in een braadpan is slechts een kleine hoeveelheid nodig. Een andere fout is het overvullen van de pan. Hierdoor kan voedsel langzaam en ongelijkmatig garen. Ten slotte vergeten sommige mensen de braadpan voor te verwarmen voordat ze voedsel toevoegen. Zorg ervoor dat uw braadpan echt heet is voordat u er eten in doet, anders blijft hij plakken.
De beste braadpannen koop je bij LUX Pannen
LUX pannen is dé specialist op het gebied van kwaliteitspannen en braadpannen. Ons doel is om de moderne keuken te voorzien van fraaie, hoogwaardige pannen die het eten nog beter doen laten smaken. Wij geloven dat goed eten mensen samen kan brengen en een goede pan de eerste schakel daarin is. Of het nu gaat om een prachtige braadpan of een kookpan je vindt altijd de pan die bij jou past in ons assortiment.
Deliverytime
- Snelle levering
- Gratis verzending vanaf €75
- Niet goed? Geld terug!
Deliverytime
Deliverytime
Overige categorieën in Braadpannen
Braadpannen
Een braadpan is een pan met een lange platte bodem. Braadpannen worden gebruikt voor het sauteren, braden en bakken van voedsel. Braadpannen zijn er in verschillende maten, de meest voorkomende zijn 25 cm of 30 cm in diameter.
Voordelen van braadpannen
Het gebruik van een braadpan heeft veel voordelen. Ten eerste is een koekenpan ideaal voor eenpansgerechten. U kunt ingrediënten eenvoudig in de braadpan leggen en in de oven bakken. Ten tweede zorgen braadpannen voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het voedsel gelijkmatig wordt gekookt. Ten slotte zijn braadpannen gemakkelijk schoon te maken – de meeste zijn vaatwasmachinebestendig.
Koken met een braadpan
Wat kunt u koken in een braadpan? Bijna alles! Braadpannen zijn geweldig voor het sauteren van groenten, het grillen van biefstuk en het grillen van kip. Ze kunnen ook worden gebruikt om eenvoudige eenpansgerechten zoals pasta of lasagne te maken. Als u op zoek bent naar een veelzijdig keukengerei, overweeg dan om een braadpan toe te voegen aan uw keuken arsenaal.
Soorten braadpannen
Braadpannen zijn er in verschillende maten. Als u voor één of twee personen kookt, is een kleine pan (tot 20 cm) voldoende. Kookt u voor een grote groep, dan is een grotere pan (vanaf 30 cm) aan te raden. Braadpannen zijn erg stevig. Ze zijn gemaakt van zwaar staal of aluminium, waardoor ze hitte- en krasbestendig zijn. Ze kunnen zowel op elektrische fornuizen (inductie) als op gasfornuizen gebruikt worden, maar ook in ovens.
Wat zijn de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het koken in braadpannen? Een veelgemaakte fout is het gebruik van te veel olie of boter. Bij het koken in een braadpan is slechts een kleine hoeveelheid nodig. Een andere fout is het overvullen van de pan. Hierdoor kan voedsel langzaam en ongelijkmatig garen. Ten slotte vergeten sommige mensen de braadpan voor te verwarmen voordat ze voedsel toevoegen. Zorg ervoor dat uw braadpan echt heet is voordat u er eten in doet, anders blijft hij plakken.
De beste braadpannen koop je bij LUX Pannen
LUX pannen is dé specialist op het gebied van kwaliteitspannen en braadpannen. Ons doel is om de moderne keuken te voorzien van fraaie, hoogwaardige pannen die het eten nog beter doen laten smaken. Wij geloven dat goed eten mensen samen kan brengen en een goede pan de eerste schakel daarin is. Of het nu gaat om een prachtige braadpan of een kookpan je vindt altijd de pan die bij jou past in ons assortiment.