Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!
Kiyoh
0
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!

Door Mare Moojen , 23 januari 2023

De ultieme gids voor pannen: Hoeveel heb je er nou echt nodig?

De ultieme gids voor pannen: Hoeveel heb je er echt nodig?

Vraagt u zich af hoeveel pannen u in uw keuken nodig hebt? Wilt u er zeker van zijn dat u het juiste type en formaat hebt voor elke maaltijd die u bereidt? Het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen bij het kiezen van de juiste pannen voor je keuken. Daarom hebben we de ultieme gids voor pannen gemaakt - om u te helpen de perfecte set pannen voor uw behoeften te vinden. In deze gids leer je alles over de verschillende soorten pannen die verkrijgbaar zijn, en over de maten en vormen die het beste bij jouw kookstijl passen. We helpen je ook uitzoeken hoeveel pannen je echt nodig hebt, zodat je de juiste pannen hebt voor elk gerecht dat je maakt. Laten we dus beginnen met de ultieme gids voor pannen - en je op weg helpen om te koken als een pro.

 

Introductie

Als kok weet u dat uw keukengereedschap even belangrijk is als uw ingrediënten. Pannen behoren tot de meest veelzijdige gereedschappen in de keuken, waarmee gerechten worden bereid van frittatas en omeletten tot roerbakgerechten en gebraad. We hebben deze gids geschreven om u te helpen de juiste pan te kiezen voor elk gerecht dat u bereidt. Eerst leggen we de verschillende soorten pannen uit. Daarna overlopen we de belangrijkste maten en vormen van elk type pan. Tot slot helpen we u uit te zoeken hoeveel pannen u echt nodig hebt, zodat u de juiste pan hebt voor elk gerecht dat u maakt.

 

Soorten pannen

Non-stick
Non-stick pannen zijn de beste vriend van de pan. Ze zijn perfect voor delicaat voedsel zoals eieren die niet mogen scheuren of breken.

Roestvrij staal
Het meest veelzijdige materiaal van alle pannen, roestvrij staal is ideaal voor alles van roerbakken tot braden.

Gietijzer
en gietijzeren pot of pan is ideaal voor het aanbraden van vlees, het maken van een geweldige korst op steaks en hamburgers.

Koper
Koperen potten en pannen zijn mooi, maar ze geleiden ook uitstekend de warmte.

Aluminium
Aluminium potten en pannen zijn betaalbaar, licht van gewicht, en ze zijn geweldig voor het bakken in de oven.

 

Essentiële maten en vormen

Sauspannen
De kleinste van de pannen in uw pannenset, een sauspan bevat slechts één tot drie liter vloeistof.

Sauteerpan
Een sauteerpan is iets groter dan een steelpan en is ideaal voor het bereiden van een grote verscheidenheid aan roerbakgerechten en andere snelkookgerechten.

Koekenpan
Een koekenpan is de perfecte éénpansmaaltijd. Het is gemakkelijk om een breed scala aan gerechten te bereiden in één pan, van eieren tot roerbakgerechten.

Braadpan
Een braadpan is groot genoeg voor een kalkoen van 16 pond, of voor bijgerechten als aardappelpuree, maïskolf en meer.

 

Hoeveel pannen heb je echt nodig?

Wanneer u pannen voor uw keuken kiest, is het belangrijk om de juiste verhouding pannen te kiezen. Het kan verleidelijk zijn om je keuken te vullen met elke pan die je kunt vinden, maar dat kan duur worden. Kies in plaats daarvan een paar hoogwaardige pannen die je voor elke maaltijd kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een saute-pan kiezen voor al uw roerbakgerechten, omeletten en frittatas. Een braadpan kan worden gebruikt voor alles van steaks tot gebraden vlees en een koekenpan kan alles van eieren tot roerbakken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen