Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!
Kiyoh
0
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!

Door Jort de Goede , 25 november 2022

Grillplaten

Zo krijg je je grillplaat weer brandschoon!‍

Grillen is een van de meer sociale vormen van koken. Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie, maar het kan ook behoorlijk smerig zijn. Als je het beu bent om die grill na elk gebruik te schrobben, lees dan verder voor advies van een expert. Dat is omdat we een aantal tips hebben gedeeld over hoe je je grillplaat weer schoon krijgt elke keer dat je hem gebruikt. Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de meeste mensen niet genieten van het schoonmaken van fornuizen. Het is meestal een onvermijdelijke taak die voelt als een inbreuk op onze leuke activiteiten buiten. Het helpt niet dat vet en residu zich na verloop van tijd zo snel ophopen, waardoor schoonmaken nog noodzakelijker wordt dan plezierig.

 

Hoe krijg je je grill weer brandschoon?

De eerste stap naar schoon grillen is je grill voorreinigen. U wilt dit doen voordat u een grillborstel gebruikt, omdat deze echt krassen kan maken op het oppervlak en het een stuk moeilijker is om de grillroosters schoon te maken als ze eenmaal bedekt zijn met etensresten en vet. U kunt een grillborstel gebruiken om overtollig voedsel weg te schrobben terwijl het nog warm of koud is. U kunt ook een grillborstelreiniger gebruiken zoals een groene pad die u gewoon laat weken en schrobben. Dit helpt bacteriën te elimineren en zorgt ervoor dat de grill er schoner uitziet, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat mensen ziek worden door het gebruik van een vuile grill. U kunt uw grill ook schoonmaken met zeep en heet water of een sterk reinigingsmiddel zoals bleekmiddel. Voor een nog grondiger reiniging kunt u de grillroosters verwijderen, zodat de rest van de grill beter toegankelijk is.

 

Gebruik een goede grillborstel

Zoals we hierboven al zeiden, is het belangrijk op te merken dat u altijd een grillborstel moet gebruiken voordat u uw grill met zeep of heet water schoonmaakt. Ten eerste wil je niet dat de binnenkant van je grill helemaal nat wordt. Dat maakt het later moeilijker om te grillen en kan gemakkelijk roesten. Maar ook, alle etensresten of vet dat u van uw grill schoonmaakt, vallen gewoon door het rooster en maken een enorme puinhoop. En zelfs als u een grillborstel gebruikt, wilt u niet het risico lopen dat u krassen maakt op het oppervlak van uw grill. Veel grill borstels zijn gemaakt met metalen haren, dus ze kunnen gemakkelijk krassen op uw grill. Voor de beste grillborstel wilt u een model met zachte haren die het oppervlak van uw grill niet krassen. Als er metalen haren op de grillborstel zitten, moeten deze bedekt zijn met plastic of nylon, zodat ze het oppervlak van uw grill niet beschadigen. Met een grillborstel met een lange steel kunt u tot op de bodem van uw grill komen zonder uw handen te verbranden.

 

Dompel het in kokend water

Als uw grill bijzonder aangekoekt is, kunt u de kokendwatermethode proberen om hem schoon te krijgen. Bedek eerst de grill in heet water. Laat het een paar minuten zitten en gebruik dan een schrobborstel om al het vuil weg te schrobben. Wees voorzichtig met deze methode om ervoor te zorgen dat u niet te veel schrobt. U wilt niet het oppervlak van het rooster wegslijten. Zodra u het eraf geschrobd heeft, gebruikt u koud water om het rooster af te spoelen. Deze methode is geweldig als u veel tegelijk wilt schoonmaken, omdat u alles in één keer kunt doen. U kunt deze methode ook gebruiken als u geen toegang heeft tot veel schoonmaakmiddelen. Het is een eenvoudige en goedkope manier om je grill weer schoon te krijgen.

 

Voeg wat schoonmaakmiddel toe

Als je je grill gewoon een simpele once-over wilt geven, kun je wat afwasmiddel toevoegen aan een emmer heet water. Laat het een paar minuten op het rooster zitten, en gebruik dan een schrobborstel om al het vuil weg te schrobben. Dit is een goede methode voor een grill die u slechts af en toe gebruikt of die u niet uitgebreid wilt schoonmaken. Bovendien is het veel gemakkelijker om gewoon de buitenkant van de grill af te spoelen dan in de grill te schrobben met kokend water. Deze methode is ideaal om de buitenkant van de grill schoon te maken en zich te ontdoen van vet en vuil. Grotere deeltjes zoals voedsel worden niet verwijderd, maar uw grill ziet er een stuk schoner uit en gaat langer mee.

Schraap de smurrie eraf met een schraper of metalen schraper.

Als uw grill bijzonder aangekoekt is, kunt u proberen het vuil eraf te schrapen met een metalen schraper. Wees voorzichtig met deze methode, want u wilt het oppervlak van uw grill niet bekrassen. U wilt alle grote stukken eraf schrapen en alleen de overtollige voedselresten verwijderen. U wilt niet het oppervlak van het rooster afschrapen, anders begint u eigenlijk opnieuw. Nadat u het oppervlak hebt afgeschraapt, gebruikt u een schrobborstel om de overtollige smurrie weg te schrobben. Deze methode is ideaal als u slechts één of twee hardnekkige plekken op uw rooster wilt verwijderen. Het is het beste als u een buitengrill of een zijkant van uw grill wilt schoonmaken.

 

Conclusie

Je grill schoonmaken is een essentiële taak die veel mensen vaak geen prioriteit geven. Het is veel gemakkelijker om het schoonmaken van je grill uit te stellen tot het punt waarop je hem niet eens meer wilt gebruiken. Het schoonmaken van uw grill is een eenvoudige taak die slechts een paar minuten duurt, vooral als u de bovenstaande technieken gebruikt! Grillen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie, en het kan ook behoorlijk rommelig zijn. Als je het beu bent om die grill na elk gebruik te schrobben, lees dan verder voor deskundig advies. Dat is omdat we een aantal tips hebben gedeeld over hoe je je grill weer schoon krijgt elke keer dat je hem gebruikt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen