Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!
Kiyoh
0
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!

Door Jort de Goede , 16 december 2022

Hoe uw pannen schoonmaken zonder ze te beschadigen: een stap-voor-stap handleiding

Het schoonmaken van uw pannen kan een ontmoedigende taak zijn. U wilt ze niet beschadigen en ze tegelijkertijd sprankelend schoon krijgen. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen en -technieken te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw pannen in goede staat blijven. Met deze stap-voor-stap gids over hoe u uw pannen schoonmaakt zonder ze te beschadigen, kunt u ervoor zorgen dat uw kookgerei er als nieuw uitziet en blijft functioneren. Van het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen tot het volgen van eenvoudige instructies voor het schoonmaken van uw pannen, deze gids zal u helpen uw pannen in topconditie te houden. Met een paar eenvoudige stappen houdt u uw pannen brandschoon en klaar voor uw volgende kookavontuur.

 

De juiste schoonmaakproducten kiezen

Wanneer u uw pannen schoonmaakt, wilt u geen allesreinigende producten gebruiken die resten achterlaten. Voor het schoonmaken van uw pannen wilt u producten gebruiken die voor specifieke materialen bestemd zijn. U kunt de volgende producten gebruiken om uw pannen schoon te maken. - Afwasmiddelen - Kies een mild afwasmiddel met een pH-waarde om uw handen te beschermen tijdens het schoonmaken. Zoek een product dat voor alle doeleinden geschikt is. Zorg ervoor dat het product veilig te gebruiken is voor alle materialen in uw pannen, inclusief anti-aanbak, roestvrij staal en keramiek. - Spons - U kunt een spons gebruiken om uw pannen schoon te maken, maar u moet oppassen dat u geen krassen maakt op het oppervlak. Kies een spons die zacht en delicaat is. - Schoonmaakborstel - Dit hulpmiddel is geweldig voor het schoonmaken van je pannen met een antiaanbaklaag. Kies een reinigingsborstel met zachte haren, want die beschermen je antiaanbaklaag terwijl je hardnekkig voedsel weg schrobt. - Reinigingssponzen - Deze sponzen zijn ontworpen om uw pannen en ander keukengerei schoon te maken. Zorg ervoor dat u een spons kiest die veilig is voor gebruik op uw kookgerei.

 

De pannen klaarmaken voor het schoonmaken

Voordat u meteen begint met het schrobben van uw Fissler pannen, wilt u ze voorbereiden op het schoonmaken. Zo beschermt u uw pannen en houdt u ze in goede staat. Voordat u begint met het schoonmaken van uw pannen, zet u het fornuis uit. Zorg ervoor dat de brander koel genoeg is om aan te raken. Haal voedsel of restjes uit de pan. Zo voorkomt u dat voedsel vast komt te zitten en het schoonmaken bemoeilijkt. Doe vervolgens een pannenlap of theedoek over het handvat van de pan, zodat je je handen niet per ongeluk brandt. Nu kun je gaan schoonmaken.

 

De juiste schoonmaaktechnieken gebruiken

Als u uw pannen schoonmaakt, zijn er een paar dingen die u wilt vermijden, zodat uw kookgerei er als nieuw uit blijft zien. Dit zijn onder andere: - Gebruik nooit staalwol of schuursponsjes - Deze kunnen krassen maken op het oppervlak van uw pannen, wat kan leiden tot roest of vlekken. Schrobben met staalwol kan ook de antiaanbaklaag van sommige pannen beschadigen. - Gebruik nooit agressieve chemicaliën - Bij het schoonmaken van uw pannen wilt u geen producten gebruiken die te sterk zijn. Dit kan ongewenste resten achterlaten op uw kookgerei, wat het schoonmaken van uw pannen zelfs moeilijker kan maken. - Gebruik nooit te veel water - Als u tijdens het schoonmaken te veel water in uw pan doet, kan dit roest veroorzaken. Als het oppervlak nog niet verroest is, kan dit in de toekomst leiden tot roestvorming. Te veel water kan ook leiden tot minerale opbouw op uw pan, wat het schoonmaken nog moeilijker kan maken.

 

Uw pannen schoonmaken met afwasmiddel en water

Om uw pannen met water schoon te maken, vult u de gootsteen of een emmer met warm water. U kunt ook een kleine hoeveelheid afwasmiddel toevoegen. De hoeveelheid hangt af van de grootte van uw emmer of gootsteen. U wilt een kleine hoeveelheid zodat u uw kookgerei gemakkelijk kunt schrobben. Doop een spons of borstel met zachte haren in het warme water. Zorg ervoor dat het niet te heet is, anders kun je de afwerking van je BergHOFF pannen beschadigen. Schrob de pannen met de spons of borstel. Zorg ervoor dat je alle vastzittende troep weg schrobt. Als uw pannen een antiaanbaklaag hebben, kunt u ze besproeien met een beetje warm water om vastzittende etensresten los te maken. Wanneer u uw pannen schrobt met een spons, moet u het overtollige water uitwringen voordat u gaat schrobben. Zo worden uw pannen niet te nat.

 

Hardnekkige vlekken wegschrobben

Als je hardnekkige vlekken op je pannen hebt, kun je een beetje zuiveringszout gebruiken om ze weg te schrobben. Strooi een beetje zuiveringszout in je pan en voeg een beetje warm water toe. Laat het mengsel een paar minuten zitten om het zuiveringszout zijn werk te laten doen. Schrob na een paar minuten de baking soda en de hardnekkige vlekken weg. Spoel de pan goed af om alle resten zuiveringszout te verwijderen. Gebruik geen schuursponsjes of staalwol op uw pannen om ze niet te beschadigen.

 

Pannen spoelen en drogen

Nadat u klaar bent met het schrobben van uw pannen, spoelt u ze af met warm water. U kunt ze ook spoelen met een beetje azijn. De azijn helpt eventuele zeepresten te verwijderen. Als u uw pannen met azijn afspoelt, laat ze dan aan de lucht drogen. Zet ze niet in de vaatwasser om te drogen, want dat kan uw pannen beschadigen. Als u uw pannen met water reinigt, laat ze dan aan de lucht drogen. U kunt ook een schone handdoek gebruiken, maar zorg ervoor dat deze niet te heet is, anders kan het de afwerking van uw pannen beschadigen. Als u uw pannen met koud water schoonmaakt, kunt u ze in de vaatwasser laten drogen.

 

Tips voor het schoonmaken van anti-aanbakpannen

Als je pannen met antiaanbaklaag hebt, wil je geen metalen lepels of schrobbers gebruiken om ze schoon te maken. U kunt een spons of een borstel met zachte haren gebruiken bij het schoonmaken van pannen met antiaanbaklaag. Als u anti-aanbakpannen schoonmaakt en ze zijn echt vuil, kunt u een beetje zeep en warm water gebruiken. Als uw pannen echter niet te vuil zijn, kunt u ze ook zonder zeep schoonmaken. Zorg er alleen voor dat je ze goed afspoelt.

 

Pannen met roestvrij stalen oppervlak schoonmaken

Als je roestvrijstalen potten of pannen hebt, kun je ze schoonmaken met water. Zorg ervoor dat het water warm is en niet te heet, want dat kan de afwerking van uw pannen beschadigen. U kunt ook een spons of een borstel met zachte haren gebruiken om roestvrijstalen pannen schoon te maken. Gebruik niet te veel zeep bij het schoonmaken van uw roestvrijstalen potten en pannen. Als u hardnekkige vlekken uit uw roestvrijstalen pannen wilt verwijderen, kunt u zuiveringszout gebruiken. Strooi een beetje zuiveringszout op je potten of pannen en voeg een beetje warm water toe. Laat het mengsel een paar minuten zitten om de baking soda zijn werk te laten doen. Schrob na een paar minuten de baking soda en de hardnekkige vlekken weg. Spoel de pan goed af om alle resten zuiveringszout te verwijderen.

 

Pannen met geëmailleerde oppervlakken schoonmaken

Geëmailleerde potten en pannen zijn bestand tegen blootstelling aan water, dus u kunt ze schoonmaken met water. Zorg ervoor dat het water warm is, niet te heet, want dat kan de afwerking van uw pannen beschadigen. U kunt ook een spons of een borstel met zachte haren gebruiken om geëmailleerde pannen schoon te maken. Gebruik niet te veel zeep bij het schoonmaken van uw potten en pannen, want dat kan resten achterlaten op het oppervlak van uw geëmailleerde potten en pannen. Als u hardnekkige vlekken uit uw geëmailleerde potten en pannen wilt verwijderen, kunt u zuiveringszout gebruiken. Strooi een beetje zuiveringszout op uw potten of pannen en voeg een beetje warm water toe. Laat het mengsel een paar minuten zitten om de zuiveringszout zijn werk te laten doen. Schrob na een paar minuten de baking soda en de hardnekkige vlekken weg. Spoel de pan goed af om alle resten zuiveringszout te verwijderen.

 

Verzorg uw pannen na het schoonmaken

Nu je pannen schoon zijn, wil je ze in goede conditie houden. Zorg ervoor dat u het volgende vermijdt: - Gebruik geen te sterk afwasmiddel bij het schoonmaken van uw pannen. Gebruik een mild reinigingsmiddel om te voorkomen dat er residu op uw pannen achterblijft. - Gebruik geen staalwol of schuursponsjes op uw pannen. Dit kan krassen achterlaten en het oppervlak van de pannen beschadigen. - Gebruik niet te veel water bij het schoonmaken van uw pannen. Het water kan roest en minerale aanslag veroorzaken. Na het schoonmaken kunt u een beetje olie gebruiken om de pannen te beschermen tegen roest en om ze gemakkelijker schoon te maken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen