Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!
Kiyoh
0
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €75
Niet goed? Geld terug!

Door David 'T Hart , 4 december 2022

Waar moet ik op letten bij het kopen van een snelkookpan?

Snelkookpannen zijn het ultieme keukengereedschap, waarmee je snel en gemakkelijk heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar voordat u er een koopt, moet u een paar belangrijke dingen overwegen. Van grootte en vorm tot veiligheid en gebruiksgemak, snelkookpannen zijn er in verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Als u weet waar u op moet letten, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de perfecte snelkookpan voor uw kookbehoeften vinden. Lees verder voor meer informatie over de kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een Fissler snelkookpan.

 

Soorten snelkookpannen

Er zijn twee hoofdtypen snelkookpannen: roestvrijstalen en aluminium snelkookpannen. Roestvrijstalen snelkookpannen komen vaker voor, terwijl aluminium snelkookpannen minder vaak voorkomen en daarom vaak minder duur zijn. Roestvrijstalen snelkookpannen - Roestvrijstalen snelkookpannen zijn de meest gebruikte snelkookpannen. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze hebben allemaal een vergrendelingsmechanisme om druk op te bouwen in de pan. Roestvrijstalen snelkookpannen zijn geschikt voor alle soorten kookmethodes, waardoor ze een veelzijdige keuze voor de keuken zijn. Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en vaatwasmachinebestendig. Roestvrijstalen snelkookpannen zijn vaak duurder dan aluminium snelkookpannen. Aluminium snelkookpannen - Aluminium snelkookpannen komen minder vaak voor dan roestvrijstalen snelkookpannen en zijn doorgaans minder duur. Ze zijn geschikt voor alle soorten kookmethodes, maar komen slechts in één vorm voor: rond. Aluminium snelkookpannen zijn ook vrij licht en gemakkelijk te tillen, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn voor personen met verminderde kracht of mobiliteitsproblemen. Ze zijn echter ook minder duurzaam en minder veilig dan roestvrijstalen snelkookpannen.

 

Grootte en vorm

De grootte en vorm van uw snelkookpan kunnen van grote invloed zijn op de prestaties in de keuken. Het volume van de snelkookpan wordt vaak vermeld in kwartieren of liters. De grootte van de snelkookpan hangt af van het aantal personen dat u wilt voeden. Als u voor grote groepen kookt, overweeg dan een grotere snelkookpan (9+ kwarts) om de bereidingstijd te verkorten. Kleine snelkookpannen (3+ quarts) zijn zeer geschikt voor bijgerechten of koken voor één of twee personen. Snelkookpannen zijn er in verschillende vormen, waaronder rond, ovaal en verticaal (ook bekend als snelkookpan). Verschillende vormen zijn ontworpen voor verschillende bereidingswijzen, dus het is belangrijk om een vorm te kiezen die geschikt is voor de gewenste functies. Ronde snelkookpannen zijn het beste voor vloeistoffen en granen, terwijl ovale of verticale snelkookpannen het beste zijn voor stoofschotels en soepen. Verticale snelkookpannen zijn ook zeer geschikt voor restjes of het koken van grotere stukken vlees.

 

Veiligheidsfuncties

Veiligheidsvoorzieningen zijn essentieel bij elke snelkookpan, maar vooral bij een nieuwe of onbekende snelkookpan. Zorg ervoor dat de snelkookpan die u kiest de volgende veiligheidskenmerken heeft. Drukontlastingsventiel - Een drukontlastingsventiel is een veiligheidsvoorziening bovenop de snelkookpan. Het is ontworpen om de druk in de snelkookpan te laten ontsnappen als de druk in de pan te hoog wordt. Het is belangrijk dat dit ventiel in goede staat is en dat het vrij en gemakkelijk beweegt wanneer u het opent en sluit. Drukregelaar - De drukregelaar is een extra veiligheidsvoorziening die zich boven de drukregelaar bevindt. Hij is ontworpen om de druk in de snelkookpan te controleren en te beheersen. Verzwaarde drukregelaar - Veel moderne snelkookpannen zijn voorzien van een verzwaarde drukregelaar. Dit roestvrijstalen gewicht is ontworpen om op de drukregelaar te rusten, zodat deze op zijn plaats blijft en niet kan bewegen, zelfs niet bij krachtige bewegingen van de pan tijdens het koken.

Gebruiksgemak

Snelkookpannen zijn ontworpen om snel en efficiënt te worden gebruikt, maar er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een snelkookpan om er zeker van te zijn dat hij zo gemakkelijk mogelijk te gebruiken is. Drukindicator - Het is belangrijk dat uw drukindicator gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. De meest gebruikelijke drukindicatoren zijn een eenvoudige kleurverandering (rood om aan te geven dat de pan druk opbouwt) en een drukmeter. Grote capaciteit - Bij het kiezen van een snelkookpan is het belangrijk de capaciteit te controleren die op de zijkant van de doos staat vermeld. Dit vertelt u hoeveel volume de pan kan bevatten en helpt u de juiste snelkookpan voor uw behoeften te kiezen. Drukregelaar - Net als de veiligheidsvoorzieningen moet de drukregelaar gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen zijn. Een gewogen drukregelaar is het meest gebruikelijke type drukregelaar.

 

Accessoires voor snelkookpannen

Zoals we hebben besproken, worden snelkookpannen geleverd met een aantal accessoires die het koken ermee gemakkelijker en efficiënter maken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende accessoires bij snelkookpannen. Stoomrek - Een stoomrek is een geperforeerd metalen of siliconen rek dat boven het water of ander kookvocht in de snelkookpan zit. Het is ontworpen om het voedsel uit de vloeistof te houden en toch stoom door te laten. Vloeistof/vetafscheider - Een vloeistof/vetafscheider is een klein komvormig apparaat dat wordt gebruikt om vet of andere onzuiverheden te scheiden van kookvloeistoffen zoals bouillon of fond. Ze zijn zeer nuttig voor het verwijderen van vet uit bouillon en bouillon voor gebruik in andere recepten. Kooktijdtabel - Een kooktijdtabel is een tabel aan de binnenkant van het deksel van de snelkookpan waarop de tijd staat die nodig is om verschillende soorten voedsel te koken.

 

Materialen voor snelkookpannen

Hoewel de materiaalkeuze voor uw snelkookpan niet zo belangrijk is als de functies en de grootte, is het toch een goed idee om een snelkookpan van duurzame materialen te kiezen. Roestvrij staal en aluminium zijn de meest voorkomende materialen voor snelkookpannen. Roestvrijstalen snelkookpannen zijn duurzaam en gaan lang mee, terwijl aluminium snelkookpannen door hun gewicht over het algemeen lichter en gemakkelijker te tillen zijn. Sommige snelkookpannen zijn gemaakt van een combinatie van materialen, zoals roestvrij staal aan de binnenkant en aluminium aan de buitenkant. Deze snelkookpannen zijn doorgaans een goede keuze voor wie de duurzaamheid van roestvrij staal wil combineren met het lichte gewicht van aluminium.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen